Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.05.27

Közgyűlés 2022.05.26. - INFÓK

Szövetkezetünk megtartotta éves közgyűlését, a korábbiakhoz képest jelentős számú részvétel mellett.
 
2-3 héten belül minden garázstulajdonos levelet fog kapni, melyben tájékoztatjuk
a 2022-es évre fizetendő díj összegéről, a megelőző időszak után fizetendő áramdíjról és a garázs egyenlegéről (tartozás/túlfizetés).Fizetni majd egy összegben kell a fenti levél kézhezvételét követően.
 
Elfogadásra került a szövetkezet 2021. évi gazdálkodásáról szóló beszámolója.
 
 
ÁRAM HELYZET:
Az elnök tájékoztatott a szövetkezeti villamos hálózat műszaki állapotáról. Elmondta, hogy komoly felújítás nélkül nem biztosítható az áram ellátás.
Ezt követően a vendégként meghívott villanyszerelő vállalkozó szakmai szempontból ismertette a szövetkezeti villamos hálózat műszaki állapotát, a lehetséges felújítás módját (több éves időt figyelembe véve).
A közgyűlés vitát követően azt szavazta meg egyhangúlag, hogy kell a későbbiekben is az áram. Ennek érdekében több év alatt fel kell újítani a jelenlegi szabványak megfelelő módon a hálózatot.
Annak érdekében, hogy a 2022-es évben a komolyabb felújítás elkezdődhessen, a tagság javaslatára a meghívóban előzetesen jelzett összegnél magasabb, 20.000 Ft/év/garázs közös költség lett megszavazva a 2022. évre.
 
A 7., és a 8., napirendi pontokban nem lett határozat hozva, ezek a pontok el lettek napolva.
 
10., pont: A garázs tömbökön az egyértelmű beazonosíthatóság érdekében táblán feltüntetjük az adott tömb betűjelét: pld. "G" tömb.
Az egyes garázs ajtókra kis mérettel központilag feltüntetjük (filccel felírva) a garázs számát. Ez egy belső azonosító szám lesz, nem pedig a helyrajzi szám.
 
11., pont: A csekkel fizetők részére bevezetésre kerül a csekk díj, ez csekkes befizetésenként 270 Ft lesz.
Az átutalással történő fizetés költségmentes, ezt ajánlotta az elnök a tagoknak: mert így biztos olvasható a közlemény rovat, valamint később is biztosan visszakövethető a befizetés (pld nem veszik el a tulajdonosnál a csekk, amire a későbbiekben, egyenleg pontosításnál szüksége lehet).
 
ÁRAM HASZNÁLATTAL KAPCSOLATOS DOLGOK SZABÁLYZÁSA.
9., pont:
Mivel a szövetkezetnél jelenleg nincs Szervezeti és Működési Szabályzat, így a legfontosabb dolgokat határozatban szabályozza a közgyűlés.
 
A szövetkezeti áram hálózathoz engedély nélkül hozzányúlni, azon szerelési tevékenységet végezni tilos.
A szövetkezeti áram hálózathoz történő kapcsolódás, vagy arról történő leválás előzetes írásos engedélyhez kötött.
A garázstulajdonos által korábbiakban felszerelt villanyórát lecserélni engedély nélkül tilos.
A villanyóra esetleges meghibásodását, téves mérését jelezni kell.
A leplombált villanyórához (illetve egyéb villamos részekhez) nyúlni engedély nélkül tilos.
Szabálytalan szövetkezeti villamos áram vételezés esetén a szövetkezet jogosult azt villanyszerelő vállalkozóval megszüntetni, melynek költségét a garázs tulajdonosa köteles utólag a szövetkezetnek megtéríteni, kifizetni.
10.000 Ft-nál nagyobb áram díj tartozás esetén szövetkezet jogosult az adós garázst a szövetkezeti áram hálózatról leválasztani, melynek költségét a garázs tulajdonosa köteles utólag a szövetkezetnek megtéríteni.
Az egyéni mérőóra nélküli szövetkezeti áram használat díja megemelkedett, 5.000 Ft/év összegre. (Kevés számú garázs érintett, korábbi döntés alapján:)
Az áram használat díja továbbra is 55 Ft/kWh. Amennyiben az év során központilag nagyobb emelést hajt végre az EON, ez a díj megemelésre kerül.
Az óraállást évente le kell jelentenie a tulajdonosnak a megadott időpontban. Az áram használat után fizetendő díjat a szövetkezet ki fogja értesíteni a tagoknak levélben.
 
A közgyűlés 19 óra 5 perckor ért véget.
 
Aki még nem küldte el a garázsának az óraállását, az haladéktalanul pótolja azt.
 
 
EGYENLEGEK:
A könyvelő új programmal fogja végezni ez évtől a tagi befizetések nyilvántartását.
Ez az új program percízebb nyilvántartást, gyorsabb évközbeni egyenlegközlést fog biztosítani. Az átálláshoz pontosítjuk, egyeztetjük minden tulajdonosnál a jelenleg nyilvántartott egyenleget.
Az esetleges eltérések egyeztetéséhez fontos, hogy meglegyenek a tulajdonosoknál a befizetési időpontok, összegek, csekkek (ha csekkel fizetett). Ezen adatok megléte a későbbiekben is fontos lesz!
 
 
A mostani közgyűlést követően 2-3 héten belül minden garázstulajdonos levelet fog kapni, melyben tájékoztatjuk
  • a 2022-re fizetendő díj összegéről,
  • a megelőző időszak után fizetendő áramdíjról és
  • a garázs egyenlegéről (tartozás/túlfizetés).
Fizetni majd egy összegben kell a fenti levél kézhezvételét követően.
 
 
Ha garázs tulajdonosként használja a Facebookot, javasoljuk, hogy csatlakozzon a szövetkezeti zárt Facebook csoporthoz:
Facebook/Fortuna Garázsfenntartó Szövetkezet